Iohannis már aláírta, a parlament elé kerül jóváhagyásra Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyve

2022. július 18. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis elnök hétfőn aláírta a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozási jegyzőkönyvének a parlament elé terjesztéséről szóló rendeletet – jelentette be az elnöki hivatal.

A kormány múlt szerdán jóváhagyta a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvek ratifikálásáról szóló törvénytervezetet.

„Románia az első országok között van, amelyek kezdeményezték ezeket a lépéseket a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló határozat elfogadására. Ez a lépés egyrészt megerősíti az Észak-atlanti Szerződés mint biztonsági szervezet sikerét, másrészt a ”nyitott ajtók„ politikáját, amely lehetővé tette a szervezet azon képességének megszilárdítását, megerősítését és bővítését, hogy tagjainak biztonsági garanciákat, a legerősebb biztonsági garanciákat nyújtsa” – hívta fel a figyelmet Dan Cărbunaru, a kormány szóvivője közleményében.

A két jegyzőkönyvet július 5-én írták alá Brüsszelben. A parlament rendkívüli ülésszakon fog összeülni, hogy ratifikálja a két ország NATO-csatlakozását.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!