Arra panaszkodik a Csíki Csipsz gyártója, hogy a Carrefour nem hajlandó tovább forgalmazni a termékeiket

2022. július 5. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint írták, csalódottak, mert egy ideje a csomagoláson a gyártási helynél szerepel a „Románia” felirat is, nemcsak a „Székelyföld”.

Közösségi oldalán adott hangot kifogásainak a Csíki Csipszet gyártó vállalat, amiért – állításuk szerint – a Carrefour üzletlánc levette termékeiket a polcairól.

Mint írták, annak ellenére járt így el az áruházlánc, hogy „a hatályos rendelet értelmében korrekcióra került a gyártás helyének megnevezése”, azaz a gyártás helyszínként megnevezték Romániát is, miközben a korábban kifogásolt Székelyföldet is rajta hagyták.

Amint korábban írtuk, június elején a székelyföldi gyártó azt közölte a Facebook oldalán, hogy a hatóságok állítólag leállították a Csíki Csipsz gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld volt megnevezve, nem pedig Románia. Az leállítást Dan Tanasă aktivista, AUR-os politikus feljelentése nyomán rendelték el.

Az ügy kapcsán kérdéseinkkel megkerestük a Carrefourt is, amint válaszolnak, hírünket frissítjük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!