Kolozsváron maradnak a bölcsődei állások és fizetések

2022. június 16. – 12:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozsvár önkormányzata kipótolja a bölcsődék fizetési költségeit, így megmarad az eddigi alkalmazotti létszám és bérezés – közölte Oláh Emese Kolozsvár alpolgármestere.

Hatalmas felháborodást keltett a szülők és az alkalmazottak körében a májusban megjelent rendelet, amely szerint a bölcsődék – az eddig az önkormányzatok fennhatósága alá tartozó intézmények és alkalmazottak – az oktatásügyi minisztérium hatáskörébe kerülnének át. A módszertan alapján létszám- és fizetéscsökkentésre számított a személyzet: a dadák, a konyhai és az egészségügyi alkalmazottak biztosan.

Oláh Emese Kolozsvár alpolgármesterének elmondása szerint már rendelet megjelenésekor sem értettek egyet az intézkedésekkel. „A bölcsődéket egyszerűen nem lehet az óvodai minta alapján átalakítani, hiszen a kisgyerekek és csecsemők felügyelete sokkal komplexebb, sokkal nagyobb figyelemre és segítségre van szükségük. Ezért most úgy döntöttünk, hogy Kolozsvár önkormányzata kipótolja a fizetési költségeket, így megmarad az eddigi alkalmazotti létszám és bérezés” – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!