A „magyar modellt” tartja megoldásnak George Simion az üzemanyagárak megfékezésére

2022. június 14. – 10:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szélsőjobboldali AUR elnöke arra kéri kollégáit, hogy csatlakozzanak a fuvarozók tiltakozó akcióihoz, de ne politizálják át a megmozdulásokat.

Mint arról beszámoltunk, árstopot kérnek az üzemanyagra a közúti fuvarozók. A Romániai Fuvarozók Szövetsége (FORT) úgy véli, a jelenlegi helyzetben rövidtávon a benzin és a gázolaj árának maximálása jelenti az egyetlen megoldást a fogyasztók számára. Ugyanakkor arra buzdítanak mindenkit, hogy támogassák a magas üzemanyagárak elleni tiltakozó megmozdulásokat

Ehhez kapcsolódva írt arról közösségi oldalán George Simion, hogy támogatni kell a demonstrációkat, és hogy a krízisre a megoldást a „magyar modell” átvétele jelentené.

„Arra kérem az AUR-os kollégákat, hogy csatlakozzanak a járművezetők tiltakozásához, de ne politizáljanak.
A kormány az egyetlen, akit hibáztatni lehet a túlzottan magas árakért a benzinkutaknál. A megoldás: a magyar modell!” – írta a politikus.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!