Simion: az AUR parlamenti képviselői Úzvölgyében ünneplik a hősök napját

2022. május 31. – 14:04

Simion: az AUR parlamenti képviselői Úzvölgyében ünneplik a hősök napját
Fotó: George Simion Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az AUR parlamenti képviselői Úzvölgyében ünneplik a hősök napját – jelentette be kedden George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke.

„Csütörtökön 17 órától Úzvölgyében leszünk, ahol az RMDSZ nyomásgyakorlása miatt fennáll a veszély, hogy a nemzetközi katonai temetőben lebontják a román hősök keresztjeit. Azokról a keresztekről van szó, amelyekre a sovének 2019 májusában szemeteszsákokat tettek, hogy etnikai feszültséget gerjesszenek, és ezeket a napokban ismét felszították” – mondta Simion.

Dan Tanasă képviselő ugyanakkor felhívást intézett „minden románhoz”, hogy június másodikán vegyen részt az úzvölgyi megemlékezésen. „Sajnos van egy bírósági ítélet is, amely alapján a román hősök keresztjeit el akarják távolítani a temetőből. Mi ez ellen vehemensen tiltakozunk, elfogadhatatlannak tartjuk” – jelentette ki Tanasă, aki a hatóságokat is felszólította, hogy 'ne kezeljék közömbösséggel' a hősök napját, hanem szervezzenek ünnepségeket, amelyekkel leróják kegyeletüket a román nép hőseinek emléke előtt.

Előzőleg a szélsőséges nézeteiről ismert Mihai S. Tîrnoveanu, a Calea Neamului Egyesület elnöke is több posztot szentelt a tervezett rendezvénynek, mondván, hogy „ünnepi megemlékezésre” várja a románokat az úzvölgyi temetőbe.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!