Elfogták Sorin Oprescut, Bukarest volt főpolgármesterét

2022. május 17. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva


Elfogták és letartóztatták Athénban Sorin Oprescu volt fővárosi polgármestert, akit 10 év 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek korrupció miatt, írja a Hotnews. Oprescut, miután elmenekült az országból, a román rendőrség felvette a körözött személyek listájára, és európai elfogatóparancsot is adtak ki ellene.

Mint arról beszámoltunk, jogerősen 10 év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélte pénteken a bukaresti táblabíróság egy több mint hat éve húzódó korrupciós perben Sorin Oprescut. Bukarest volt főpolgármesterére alapfokon 5 év és 4 hónap börtönt szabtak ki.

A politikus ellen 2015-ben emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint 2015 szeptemberében Oprescu ciolpani-i otthonában különféle korrupciós ügyletekből származó mintegy 25.000 eurót vett át beosztottjától, az akkor a temetők kezelésével foglalkozó igazgatóságot vezető Bogdan Popától.

2019-ben vesztegetés elfogadása, bűnszervezet létrehozása és hivatali visszaélés miatt alapfokon 5 év és 4 hónap börtönre ítélte a bukaresti törvényszék, a táblabíróság azonban súlyosbította a büntetést, a pénteken kimondott jogerős ítélet 10 év és 8 hónap szabadságvesztésről szól.

Körözést adtak ki Sorin Oprescu nevére – Fotó: Román Rendőrség
Körözést adtak ki Sorin Oprescu nevére – Fotó: Román Rendőrség

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!