Elfogták Sorin Oprescut, Bukarest volt főpolgármesterét

2022. május 17. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva


Elfogták és letartóztatták Athénban Sorin Oprescu volt fővárosi polgármestert, akit 10 év 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek korrupció miatt, írja a Hotnews. Oprescut, miután elmenekült az országból, a román rendőrség felvette a körözött személyek listájára, és európai elfogatóparancsot is adtak ki ellene.

Mint arról beszámoltunk, jogerősen 10 év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélte pénteken a bukaresti táblabíróság egy több mint hat éve húzódó korrupciós perben Sorin Oprescut. Bukarest volt főpolgármesterére alapfokon 5 év és 4 hónap börtönt szabtak ki.

A politikus ellen 2015-ben emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint 2015 szeptemberében Oprescu ciolpani-i otthonában különféle korrupciós ügyletekből származó mintegy 25.000 eurót vett át beosztottjától, az akkor a temetők kezelésével foglalkozó igazgatóságot vezető Bogdan Popától.

2019-ben vesztegetés elfogadása, bűnszervezet létrehozása és hivatali visszaélés miatt alapfokon 5 év és 4 hónap börtönre ítélte a bukaresti törvényszék, a táblabíróság azonban súlyosbította a büntetést, a pénteken kimondott jogerős ítélet 10 év és 8 hónap szabadságvesztésről szól.

Körözést adtak ki Sorin Oprescu nevére – Fotó: Román Rendőrség
Körözést adtak ki Sorin Oprescu nevére – Fotó: Román Rendőrség

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!