A Román Jégkorong Szövetség kénytelen volt elhalasztani a döntést a székely himnuszt éneklő hokisok ügyében

2022. május 13. – 15:03

A Román Jégkorong Szövetség kénytelen volt elhalasztani a döntést a székely himnuszt éneklő hokisok ügyében
Alexandru Hălăucă – Fotó: a Román Jégkorong Szövetség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Május 24-én dőlhet el, hogy megbünteti-e a Román Jégkorong Szövetség a román hokiválogatottnak azokat a székelyföldi tagjait, akik elénekelték a székely himnuszt a Magyarország elleni szlovéniai világbajnoki mérkőzés után.

A szövetség vezetősége pénteken ült volna össze megvizsgálni az ügyet, ám a testület tizenegy tagja közül többen hiányoztak, ezért elnapolták a döntést – írja az Agerpres. Mint ismert, a szövetség elnöke, Alexandru Hălăucă korábban szankciókat helyezett kilátásba a székelyföldi hokisok ellen a Ljubjánában történtek miatt.

A szövetség főtitkára korábban egyenesen árulással vádolta a székely himnuszt éneklő játékosokat. Alexandru Nistor szerint a székelyföldi játékosok szánt szándékkal gyengén teljesítettek a Magyarország elleni mérkőzésen, ezért veszített el a mérkőzés a román válogatott.

A szakszövetség mellett a román politikusok, illetve a román sportsajtó egyaránt támadta az elmúlt napokban a válogatott székelyföldi játékosait a vasárnap Ljubljanában történtek miatt. Többen a fejüket követelték, amiért a magyarok elleni meccs végén a szurkolókkal együtt énekelték a székely himnuszt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!