A Román Jégkorong Szövetség kénytelen volt elhalasztani a döntést a székely himnuszt éneklő hokisok ügyében

2022. május 13. – 15:03

A Román Jégkorong Szövetség kénytelen volt elhalasztani a döntést a székely himnuszt éneklő hokisok ügyében
Alexandru Hălăucă – Fotó: a Román Jégkorong Szövetség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Május 24-én dőlhet el, hogy megbünteti-e a Román Jégkorong Szövetség a román hokiválogatottnak azokat a székelyföldi tagjait, akik elénekelték a székely himnuszt a Magyarország elleni szlovéniai világbajnoki mérkőzés után.

A szövetség vezetősége pénteken ült volna össze megvizsgálni az ügyet, ám a testület tizenegy tagja közül többen hiányoztak, ezért elnapolták a döntést – írja az Agerpres. Mint ismert, a szövetség elnöke, Alexandru Hălăucă korábban szankciókat helyezett kilátásba a székelyföldi hokisok ellen a Ljubjánában történtek miatt.

A szövetség főtitkára korábban egyenesen árulással vádolta a székely himnuszt éneklő játékosokat. Alexandru Nistor szerint a székelyföldi játékosok szánt szándékkal gyengén teljesítettek a Magyarország elleni mérkőzésen, ezért veszített el a mérkőzés a román válogatott.

A szakszövetség mellett a román politikusok, illetve a román sportsajtó egyaránt támadta az elmúlt napokban a válogatott székelyföldi játékosait a vasárnap Ljubljanában történtek miatt. Többen a fejüket követelték, amiért a magyarok elleni meccs végén a szurkolókkal együtt énekelték a székely himnuszt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!