A turisztikai miniszter szerint elfogadhatatlan az a szint, amellyel a New York-i idegenforgalmi vásáron jelentkezett Románia

2022. április 20. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Vállalkozási és Turisztikai Minisztérium a New York-i „fekete függönyös” botrányt követően bejelentette, hogy felfüggesztik Románia részvételét a nemzetközi turisztikai vásárokon, újragondolják a stratégiát, és a 2022 márciusában történt esetet mindenképpen kivizsgálják – írja a Newsweek.

A Turisztikai Márka Tanácsa (CBTN) és a Turisztikai Tanácsadó Bizottság (CCT) az, amely jóhágyhatja, hogy milyen koncepcióval jelntkezik Románia a különböző nemzetközi turisztikai vásárokon – jelentette be a szaktárca, miután a sajtó szétszedte a New York-i vásár képeit.

A minisztérium azt is közölte, hogy felfüggesztik Románia nemzetközi turisztikai vásárokon való részvételét. A Turisztikai Főigazgatóságon belül is fegyelmi vizsgálatot indítottak, és felfüggesztették a minisztérium által kijelölt, a New York-i idegenforgalmi népszerűsítő akcióban részt vevő alkalmazottak nemzetközi vásárokon való részvételét.

A minisztériumon belül elkezdődött kivizsgálás alkalmával kiderült, hogy
nem először mutatkozott be Románia hasonló felhozatallal. Daniel Cadariu miniszter szerint 2019-ben, a Los Angeles-i vásáron is ugyanilyen minőségű standja volt Romániának.


„Miközben akut szükségünk van a külföldi turistákra, nem képesek arra, hogy egy olyan méretű és minőségű illusztrációt készítsünk, amely tartalmazza Románia főbb turisztikai látványosságait” – jelentette ki Daniel Cadariu miniszter a Román Televízióban.

A miniszter azt is elmondta, hogy „sajnálja”, hogy ez a minisztérium „nem csak a turizmusnak szenteli tevékenységét”, és ő maga személyesen fog gondoskodni Románia részvételéről az ilyen vásárokon. „Nincs mentség. Ez kellemetlen, ez szakmaiatlan, ezt meg kell változtatnunk” – jelentette ki a tárcavezető.

Arra a kérdésre, hogy valójában ki állította fel a standot, Cadariu kifejtette, hogy még nincs egységes álláspont, azonban a két New York-i kereskedelmi attasét az országba hívták, hogy válaszoljanak a minisztérium kérdéseire.

„Nem tartok senkit sem személy szerint felelősnek, mindannyian felelősségre vonhatók vagyunk, magam is felelősséggel tartózom amiatt, hogy milyen volt ez a megmutatkozás” – mondta Daniel Cadariu.


A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!