A turisztikai miniszter szerint elfogadhatatlan az a szint, amellyel a New York-i idegenforgalmi vásáron jelentkezett Románia

2022. április 20. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Vállalkozási és Turisztikai Minisztérium a New York-i „fekete függönyös” botrányt követően bejelentette, hogy felfüggesztik Románia részvételét a nemzetközi turisztikai vásárokon, újragondolják a stratégiát, és a 2022 márciusában történt esetet mindenképpen kivizsgálják – írja a Newsweek.

A Turisztikai Márka Tanácsa (CBTN) és a Turisztikai Tanácsadó Bizottság (CCT) az, amely jóhágyhatja, hogy milyen koncepcióval jelntkezik Románia a különböző nemzetközi turisztikai vásárokon – jelentette be a szaktárca, miután a sajtó szétszedte a New York-i vásár képeit.

A minisztérium azt is közölte, hogy felfüggesztik Románia nemzetközi turisztikai vásárokon való részvételét. A Turisztikai Főigazgatóságon belül is fegyelmi vizsgálatot indítottak, és felfüggesztették a minisztérium által kijelölt, a New York-i idegenforgalmi népszerűsítő akcióban részt vevő alkalmazottak nemzetközi vásárokon való részvételét.

A minisztériumon belül elkezdődött kivizsgálás alkalmával kiderült, hogy
nem először mutatkozott be Románia hasonló felhozatallal. Daniel Cadariu miniszter szerint 2019-ben, a Los Angeles-i vásáron is ugyanilyen minőségű standja volt Romániának.


„Miközben akut szükségünk van a külföldi turistákra, nem képesek arra, hogy egy olyan méretű és minőségű illusztrációt készítsünk, amely tartalmazza Románia főbb turisztikai látványosságait” – jelentette ki Daniel Cadariu miniszter a Román Televízióban.

A miniszter azt is elmondta, hogy „sajnálja”, hogy ez a minisztérium „nem csak a turizmusnak szenteli tevékenységét”, és ő maga személyesen fog gondoskodni Románia részvételéről az ilyen vásárokon. „Nincs mentség. Ez kellemetlen, ez szakmaiatlan, ezt meg kell változtatnunk” – jelentette ki a tárcavezető.

Arra a kérdésre, hogy valójában ki állította fel a standot, Cadariu kifejtette, hogy még nincs egységes álláspont, azonban a két New York-i kereskedelmi attasét az országba hívták, hogy válaszoljanak a minisztérium kérdéseire.

„Nem tartok senkit sem személy szerint felelősnek, mindannyian felelősségre vonhatók vagyunk, magam is felelősséggel tartózom amiatt, hogy milyen volt ez a megmutatkozás” – mondta Daniel Cadariu.


Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!