Bulgária is kitiltotta a kikötőiből az orosz hajókat

2022. április 17. – 15:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A döntést az ukrajnai háborúra válaszul kidolgozott, Oroszország elleni szankciók részeként hozták meg.

Bulgária megtiltja az orosz zászló alatt közlekedő hajóknak, hogy belépjenek fekete-tengeri kikötőibe. Erre a szélesebb körű uniós szankciók részeként került sor – jelentette be vasárnap a bolgár tengerészeti hatóság, írja a Libertatea.


„Minden, orosz lobogó alatt bejegyzett hajónak, valamint minden olyan hajónak, amely február 24. után váltotta le az orosz zászlót, és más állam tengeri regiszterébe jegyezték be, tilos behajóznia a bolgár tengeri és folyami kikötőkbe” – közölte a bolgár hatóság. Kivételt csak a vészhelyzetben lévő vagy humanitárius segítséget kérő hajók, illetve az uniós országokba energia-, élelmiszer- és gyógyszeripari termékeket szállító hajók képeznek.


Amint arról beszámoltunk, vasárnaptól kezdődően Románia is megtiltotta az orosz zászló alatt közlekedő hajóknak, hogy a kikötőibe befussanak.

A döntést az Oroszország által kirobbantott ukrajnai háborúra válaszul kidolgozott, Oroszország elleni szankciók részeként hozták meg. Április 8-án az Európai Unió ötödik szankciócsomagját jelentette be, amely többek között megtiltotta az orosz lobogó alatt közlekedő hajóknak az uniós kikötőkbe való belépését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!