Aranyérmet nyert a román női nyolcas a párizsi olimpián

2024. augusztus 3. – 12:11

frissítve

Aranyérmet nyert a román női nyolcas a párizsi olimpián
Fotó: Olivier Morin / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Olimpiai bajnok lett a női nyolcas evezésen a romániai csapat.

A Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Adam, Amalia Bereş, Iuliana Popa, Simona Radiş és Victoria Petreanu alkotta csapat 5:54.39-as idővel ért célba. Ezt a teljesítmény utoljára 20 évvel ezelőtt, az athéni olimpiai játékokon sikerült elérni, írja a G4Media.

„Fenomenális verseny volt, örülök, hogy sikerült az aranyéremig vezetnem ezeket a lányokat. Kicsit izgultam, be kell vallanom” – nyilatkozta Ștefania Petreanu.

A második helyre Kanada hajója futott be 5:58.84-es idővel, a harmadik a brit csapat lett, 5:59.51-el.

A férfi nyolcas a 4. helyért volt nagy csatában, de végül a németek hajója 35 századdal megelőzte őket, így az 5. helyen végeztek. A versenyt a nagy esélyes brit nyolcas nyerte, az ezüstérem a hollandoké, míg a bronz az amerikaiaké lett. Ezzel véget értek az evezős versenyek.

A női nyolcasé Románia harmadik aranyérme a párizsi játékokon, miután David Popovici olimpiai bajnok lett 200 méteres gyorsúszáson, Marian Florian Enache és Andrei Sebastian Cornea kétpárevezős egysége pedig egy hajóhosszal nyert a csütörtöki evezős döntőben. A román olimpiai küldöttség összesen hét érmet nyert eddig.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!