Románia Hollandiával játszik a nyolcaddöntőben, ahol a francia-belga lesz a csúcsmeccs

2024. június 27. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az E csoportot megnyerő román labdarúgó-válogatott a Hollandiával játszik majd a nyolcaddöntőben, ha továbbjutnak, akkor az osztrák–török párharc győzteseivel találkoznak – az utolsó csoportmérkőzések után szerda este kiderült, melyik tizenhat csapat folytathatja az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában.

A Telex összefoglalója szerint az újonc Grúzia meglepetésgyőzelme a portugálokkal szemben azt jelentette, hogy a magyar csapat nem folytathatja. Az A és a B csoport harmadik helyezettjei estek ki, vagyis Magyarország és Horvátország. Amitől a magyar válogatottnál sokan tartottak, hogy a svájciaktól az utolsó pillanatban bekapott gól beleszólhat a sorrendbe, nem befolyásolt semmit. Szlovénia három döntetlennel csípte el az utolsó továbbjutó helyet.

A grúzok az eddig száz százalékos spanyolokhoz kerültek. Ha a spanyolok győznek, a német-dán összecsapás győztesével találkoznak a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntők első meccsét a magyarokat legyőző Svájc és a címvédő Olaszország játssza Berlinben. A németek a dánokkal találkoznak szombat este Dortmundban. A csúcsmeccs a francia-belga lesz, mert egyik csapat sem tudta megnyerni a csoportját. Az eddig enerváltan mozgó angolok a szlovákokkal mérkőznek.

  • Svájc – Olaszország: június 29., 19 óra
  • Németország – Dánia: június 29., 22 óra
  • Anglia – Szlovákia: június 30., 19 óra
  • Spanyolország – Grúzia: június 30., 22 óra
  • Franciaország – Belgium: július 1.,19 óra
  • Portugália – Szlovénia: július 1., 22 óra
  • Románia – Hollandia: július 2., 19 óra
  • Ausztria – Törökország: július 2., 22 óra

A nyolcaddöntők utolsó mérkőzését jövő héten kedden Ausztria és Törökország játssza.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!