A nagykárolyi Kovács István is fog mérkőzést vezetni az idei foci-Eb-n

2024. április 23. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

A nagykárolyi Kovács István is ott lesz a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokság bírói között. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden közölte annak a 18 játékvezető-csapatnak a nevét, akiknek lehetősége lesz mérkőzést vezetni az idei kontinensviadalon. A romániai küldöttségben Kovács István mellett Vasile Marinescu és Ovidiu Artene partjelzők, valamint Cătălin Popa (VAR) kapott helyett.

A EURO-2024 játékvezetői kerete ABC sorrendben: Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (romániai), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német).

Kovács István már a Bajnokok Ligájában és a katari világbajnokságon is vezetett mérkőzést. A múlt héten azzal került be a sajtóba, hogy három piros lapot is kiosztott az FC Barcelona és a PSG közötti meccsen a Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd este játszott visszavágóján. A mérkőzést követően a katalánok edzője, Xavi azzal vádolta meg, hogy az ő hibája miatt ért véget ért a csapata BL-szezonja. Igaz, Kovács őt is kiállította a mérkőzésen, mert felrúgott egy reklámtáblát.

Az Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!