Ortodox kápolnát avattak a Parlamentben

2024. március 25. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén avatták fel a Parlament épületében létrehozott ortodox kápolnát. A kápolna kezdeményezője Alfred Simonis, a Szociáldemokrata Párt képviselőházi ideiglenes elnöke volt, írja a G4Media.

Mint írtuk, Alfred Simonis abban a hitben kezdeményezte az ortodox kápolnát, hogy Románia az az utolsó olyan ország Európában, melynek parlamentjében nincs kápolna. Az ötlet saját bevallása szerint sem túl eredeti, de végülis ők voltak azok, akik levelet írtak a román pátriárkának, és a választási év elején megvalósították. Ezzel belopva magukat a szavazók a hívő emberek szívébe.

Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos
Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

A kápolna egyházi tevékenységről egyébként román pátriárka határozhat.

A román parlamentben már 1992 óta működik a különböző politikai pártok képviselőiből ökomenikusnak nevezett imacsoport. A jelenleg 28 fős csoportnak egyetlen magyar tagja van, Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es képviselő. Az imacsoport két évvel ezelőtt került a romániai média figyelmének a középpontjába, amikor benyújtottak az egészségügyi neveléséről szóló törvényjavaslatot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!