Teodosie érsek: A férfinak szakállasnak kell lennie, mert különben csonka

2024. február 28. – 12:48

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb mondással bővítette a bölcsességei tárházát Teodosie konstancai ortodox érsek. Ezúttal azt fejtegette a Dobrudzsa Rádióban, hogy a férfiaknak szakállt kell viselniük, különben csonkák.

„Ez a természetes. A férfiak hagyjanak szakállt. Vannak kivételek, csupaszképűek, akiknek nem nő szőr az állukon, és vannak közöttük néhányan, akik szomorúak emiatt, akik szeretnék, ha lenne nekik. A férfinak szakállat kell viselnie. A szakáll nélküli férfiak csonkák.

Minden férfinak szakállt kell viselnie, legfőképpen az ortodox egyház szolgáinak. Krisztus képmását kell hordozniuk, aki szakállt viselt. Ahogy az apostolok és egyházunk összes atyja is. A szakáll a férfiasság természetes eleme, éppen ezért kell a szolgálóknak viselniük ezt az Isten által hagyott díszítést„ – idézte a Hotnews az érseket.

Teodosie érsek időnként sajátos véleményt fogalmaz meg azzal kapcsolatban, hogy mi a különbség férfiak és nők között. Fejtegette már azt, hogy a bűnbeesés a nők hibája, ezért öltött Jézus férfiként testet. És ezért szülnek fájdalmak között a mai napig. Emiatt egyébként feljelentették a diszkrimináció-ellenes tanácsnál, azonban nem bírságolták meg, mert ”a vallásszabadság és egyházi autonómia részeként” kezelték a kijelentést.

Nemrég pedig a Román Ortodox Egyház szóvivőjével is összeakadt a nyilvános térben, miután azt fejtegette, hogy a menstruáló nők és a dohányosok nem volna szabad igyanak a szenteltvízből. A szóvivő szerint a természetes fiziológia nem azonos a tisztátalansággal, ahogy az érsek állította, és a szenvedélybetegségekkel küzdők is rászorulnak Krisztus segítségére.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!