Közös utcai teázással hívják fel a figyelmet arra, hogy egyre megfizethetetlenebb Kolozsvár karácsonyi vására

2023. december 6. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyetem utcába szervez közös teázást, kalácsevést péntek este hat órára a Civil Kolozsvár Facebook-csoport. A felhívásban azt írják, ideje megszervezni a Közösség Karácsonyi Vásárát.

Kolozsvár önkormányzata egy magánvállalkozónak szervezte ki a karácsonyi vásárt, ennek pedig az a következménye, hogy az egyre csillagászatibb árak miatt egyre több helyi lakos marad ki a közös ünneplésből, miközben a karácsony az együttlétről és a közösségről kellene szóljon, indokolják az alternatív karácsonyi vásár megszervezésének szükségességét.

„Ez az évnek az a pillanata, amikor nem az kellene legyen a lényeg, hogy mennyit keresünk, hanem hogy mit és hogy teszünk magunkért és egymásért, hogyan éljük meg a találkozás és közös ünneplés örömét” – írják.

Azoknak, akik szeretnének részt venni a Közösség Karácsonyi Vásárán, nem kell mást tenniük, mint egy termosz meleg teával, egy pohárral, esetleg egy szelet kaláccsal megjelenniük barátaikkal, rokonaikkal együtt péntek este hat órakor az Egyetem utcában, amelyet egyébként szeptemberben „polgárilag felavattak”, annak ellenére, hogy még építőtelep, így tiltakozva az elhúzódó kolozsvári utcafelújítások miatt.

Kolozsváron november 24-én nyílt meg a karácsonyi vásár, amelynek a megrendezése idén az Untold fesztivál szervezőihöz került.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!