Nyári meleg lesz október utolsó előtti hétvégéjén

2023. október 20. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Erdélyben lehullt az első hó és Csíkszeredában csütörtök reggel -10 Celsius fokot mértek, egy atlanti ciklonnak köszönhetően hétvégén visszatér a nyár Romániába.

Péntek délben 22 és 28 Celsius fok közötti hőmérsékleti értékek várhatóak az országban, az égbolt változó lesz, de inkább felhős és helyenként esőre, a hegyekben heves szélre lehet számítani, írja az Adevărul.

A szombatra virradó éjszaka szokatlanul meleg lesz az ország nyugati részén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint szombaton Bukarestben 31 fokra is felmelegszik a levegő, Nagyváradon és Nagyszebenben 29, Kolozsváron 26 Celsius fok várható.

Vasárnapra valamelyest mérséklődik a meleg, de a hőmérsékleti értékek még mindig sokkal magasabbak lesznek az október végére jellemző átlagnál: Románia déli és keleti felén még vasárnap is 25 és 30 Celsius fok közötti csúcsértékekre lehet számítani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!