Olyan hideg volt a reggel Csíkban, hogy már a csíkiaknak is elő kellett venniük a lájbit

2023. október 19. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggel Csíkszeredában volt a legalacsonyabb a hőmérséklet az országban: -10 fokot mértek hét óra körül a város meteorológiai állomásán.

A Csíkszeredában regisztrált mínusz 10 fok a legalacsonyabb hőmérséklet volt az országban, de az októberi fagyok gyakoriak a térségben. A legalacsonyabb október 19-i hőmérsékletet 1994-ben mérték Csíkszeredában, akkor -12 fok volt a városban.

Hargita megye más településein is fagy volt csütörtök reggel: Gyergyóalfaluban -6, Maroshévízen -5,4, Székelyudvarhelyen 0,3 fokot mutattak a hőmérők.

Szerda reggel se volt sokkal jobb: -8 fokra ébredtek a csíkiak, miközben Szatmárnémetiben és Sepsiszentgyörgyön -3 fok volt, Marosvásárhelyen pedig egy fokkal (-2) volt jobb.

A szebeni területi meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Adrian Paşol az Agerpresnek elmondta, hogy a fagyos időjárást a térségbe néhány nappal ezelőtt beáramló hideg légtömeg okozta, és a tiszta égbolt, illetve a magas légnyomás is elősegítette.

A következő napokban felmelegedés várható Hargita megyében, szombatra a 24 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!