Megdöntötték a kvízjáték Guinness-rekordját Szatmárnémetiben

2023. szeptember 3. – 10:15

Megdöntötték a kvízjáték Guinness-rekordját Szatmárnémetiben
Fotó: Kovács Zsolt Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton adta hírül Kovács Zsolt, azaz KoZso erdélyi kvízmester, hogy hitelesítették a tavasszal Szatmárnémetiben felállított világrekordját. A vezetésével április elsején reggel 8-tól vasárnap estig folyt az élő kvíz, a 34 óra 35 perc és 45 másodperces eredménnyel pedig Guinness-rekorderek lettek. Ezzel megdöntötték az eddig jegyzett, 2014-ben egy amerikai kvízmester által felállított 33 óra 8 perces rekordot. A Transtelex korábbi interjúját KoZsoval a rekordkísérletről itt lehet elolvasni.

„Gyerekek...azt hittem már sosem hitelesítik! Most már hivatalosan is kijelenthetjük: a leghosszabb kvízműsor rekordját én tartom, 34 óra, 35 perc és 45 másodperccel!” – írta KoZso a Facebook-oldalán. „Én tudom, hogy ezt a rekordot sokáig nem fogják megdönteni, mert ilyen összetartó közösség a világon még egy nincs, mint ti, akik az Erdélyi Kvízbajnokságban vagytok, és akik bevállalnának egy ilyen agyament maratont!” – tette hozzá a kvízmester.

A Kovács Zsolt, illetve a beiratkozott csapatok az egy helyben leghosszabban tartó élő kvízjáték (The longest marathon as a quizmaster) rekordját döntötték meg. A maratoni játékba 27 csapat kapcsolódott be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!