„Feljelentették” Tompa Andreát ballagó diákjai az elmúlt három évben értük végzett munkájáért

2023. június 3. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

Szellemesen búcsúztak Tompa Andreától és más volt tanáraiktól a színész szakos ballagók. Feljelentették volt egyetemi tanáraikat a Magyar Színházi Intézet vezetőségénél, Tompa Andrea esetében arra kérve a vezetőséget, hogy adjanak neki csokoládét, sütit vagy egy doza kólát, de legalább veregessék vállon hálájuk jeléül, a hallgatókért végzett munkájáért, mert nem mindig volt könnyű dolga velük.

„A ballagó diákok minden tanárukat feljelentették. Én ezt kaptam” – írta a feljelentők leveléről készült kép fölé Tompa Andrea.

A diákok azért jelentették fel az egyetemi docenst, mert ahogy azt a Színház és Film Kar, színészet szakos, III. éves hallgatói a Magyar Színházi Intézet vezetőségének figyelmébe ajánlották, Tompa Andrea az elmúlt három év folyamán értük végzett munkája megmutatta számukra, hogy nem csak fiatal, sportos testű, egészséges, szőrtelenített, fehér emberek kerülhetnek színpadra.

Tompa Andreával egyébként szombat este a kolozsvári Planetáriumban lehetett találkozni, könyvet dedikáltatni nála. Kolozsváron mutatta be Sokszor nem halunk meg című könyvét. Tompa Andreával Tibori Szabó Zoltán történész és Vig Emese, a Transtelex vezető szerkesztője beszélgetett a Transtelex eseményén.

További részletek erről itt olvashatóak.

Illusztráció: Lerch Julcsi / Telex
Illusztráció: Lerch Julcsi / Telex

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!