Elözönlötték a termálfürdőjéről híres Szatmár megyei Tasnádot a turisták május 1-jén

2023. május 1. – 14:39

Elözönlötték a termálfürdőjéről híres Szatmár megyei Tasnádot a turisták május 1-jén
Fotó: Presasm.ro Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Felpörgött a vengéglátóipar a Szatmár megyei Tasnádon, amelyet 10 ezer turista választott idei célpontként a május 1-jei munkaszüneti nappal járó hosszú hétvégére. Az ország minden részéből érkező kirándulók kihasználták a napsütést, és ellepték a tasnádi strandnak a termálvizes medencéit – számol be a PresaSM.ro.

Egy tavalyi kormányrendelet nyomán Tasnád országos jelentőségű gyógyfürdő besorolást kapott, miután 2000-től két évtizeden keresztül helyi érdekű turisztikai üdülőhelyként működött. Most szintet lépett a vendéglátásban és az erdélyi fürdőhelyek között is, ugyanis Tasnádon található Románia legtisztább termálvize, ami az ország minden részéből vonzza a turistákat. A vizet több mint 1300 méter mélyről hozzák a felszínre, hőmérséklete 70 fok körüli, és számos betegség kezelésére használható.

A helyi érdekeltségű turisztikai központ jelenleg három engedélyezett kezelőközponttal rendelkezik: hidroterápia, elektroterápia, fizioterápia, masszázsterápia, termoterápia céljából, két rekreációs uszoda termál ásványvízzel, amelyek közül az egyik négy kültéri medencével rendelkezik, egy gyógyparkkal, két foci- és röplabdapályával, egy szintetikus felületen lévő többcélú pályával, ahol sportversenyeket rendeznek, valamint egy szintetikus pályával a laptenisz számára.

A belépőárak a következők: felnőtteknek 30 lej/fő (kb. 2300 forint), gyerekeknek/diákoknak 15 lej/fő, 16.00 óra után pedig 20 lej/felnőtt és 10 lej/gyerek. A szauna belépődíja (30 perc időtartam) 15 lej/fő.

A termálfürdőjéről híres Tasnád Szatmár megyében Nagykárolytól 26 km-re délkeletre fekszik. A strand mellett itt található a 29 km hosszú Rákóczi-pince is, amely Nagykárolyig nyúlik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!