Szabadulása után pár órával Andrew Tate már bukaresti otthonában készült videót posztolt a Twitterre

2023. április 1. – 11:06

Szabadulása után pár órával Andrew Tate már bukaresti otthonában készült videót posztolt a Twitterre
Andrew és Tristan Tate az ügyvédjükkel a börtönből való kilépéskor a sajtónak nyilatkoznak – Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Alig szabadult a börtönből, Andrew Tate máris posztolta első videóját, amint meztelen felsőtesttel sétálgat az otthonában, és füstfelhőket ereget. A videót a megszokott Tate-féle bölcs gondolatok kíséretében osztotta meg követőivel, amelyek között olyan alig hihető kijelentések is vannak, hogy egy óra szabadság elég volt ahhoz, hogy már idegesítse a telefonja.

A szervezett bűnözés, emberkereskedelem és nemi erőszak miatt eljárás alatt álló influenszer többek között azt írta: „Tavaly óta a nap 24 órájában be vagyok zárva. Levegőzni sem engedtek ki. Egy 3 méteres cellában ültem, ahol nem voltak elektronikus kütyük és nem volt kapcsolatom a külvilággal. Abszolút tiszta volt az elmém. Valódi gondolatok. Valódi tervek. Intenzív fájdalom.”

A testvéreket, Tristan és Andrew Tate-et a bukaresti fellebbviteli bíróság péntek esti döntése nyomán engedték ki az előzetes letartóztatásból. A bíróság úgy döntött, hogy házi őrizetben maradnak. „Hazamegyünk” – mondta Andrew Tate románul, amikor elhagyta a fővárosi rendőrségi fogdát, testvére pedig arról nyilatkozott, a bírák helyes döntést hoztak.

A Tate testvéreket azután vették őrizetbe, majd tartóztatták le, hogy december 29-én öt házkutatást tartottak náluk és két bűntársaiknál Bukarestben és Ilfov megyében. A házkutatásokat követően a DIICOT ügyészei lefoglalták lenyűgöző autókollekciójukat, amelynek becsült értéke meghaladja az 5 millió dollárt, valamint több ingatlanjukat is, köztük azt a Bukarest melletti villát, ahol a hatóságok szerint legalább hat fiatal lányt szexuálisan kizsákmányoltak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!