Szabadulása után pár órával Andrew Tate már bukaresti otthonában készült videót posztolt a Twitterre

2023. április 1. – 11:06

Szabadulása után pár órával Andrew Tate már bukaresti otthonában készült videót posztolt a Twitterre
Andrew és Tristan Tate az ügyvédjükkel a börtönből való kilépéskor a sajtónak nyilatkoznak – Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Alig szabadult a börtönből, Andrew Tate máris posztolta első videóját, amint meztelen felsőtesttel sétálgat az otthonában, és füstfelhőket ereget. A videót a megszokott Tate-féle bölcs gondolatok kíséretében osztotta meg követőivel, amelyek között olyan alig hihető kijelentések is vannak, hogy egy óra szabadság elég volt ahhoz, hogy már idegesítse a telefonja.

A szervezett bűnözés, emberkereskedelem és nemi erőszak miatt eljárás alatt álló influenszer többek között azt írta: „Tavaly óta a nap 24 órájában be vagyok zárva. Levegőzni sem engedtek ki. Egy 3 méteres cellában ültem, ahol nem voltak elektronikus kütyük és nem volt kapcsolatom a külvilággal. Abszolút tiszta volt az elmém. Valódi gondolatok. Valódi tervek. Intenzív fájdalom.”

A testvéreket, Tristan és Andrew Tate-et a bukaresti fellebbviteli bíróság péntek esti döntése nyomán engedték ki az előzetes letartóztatásból. A bíróság úgy döntött, hogy házi őrizetben maradnak. „Hazamegyünk” – mondta Andrew Tate románul, amikor elhagyta a fővárosi rendőrségi fogdát, testvére pedig arról nyilatkozott, a bírák helyes döntést hoztak.

A Tate testvéreket azután vették őrizetbe, majd tartóztatták le, hogy december 29-én öt házkutatást tartottak náluk és két bűntársaiknál Bukarestben és Ilfov megyében. A házkutatásokat követően a DIICOT ügyészei lefoglalták lenyűgöző autókollekciójukat, amelynek becsült értéke meghaladja az 5 millió dollárt, valamint több ingatlanjukat is, köztük azt a Bukarest melletti villát, ahol a hatóságok szerint legalább hat fiatal lányt szexuálisan kizsákmányoltak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!