A legmagasabb rangú állami kitüntetésben részesül a 17 éves román úszózseni

2022. június 24. – 18:57

A legmagasabb rangú állami kitüntetésben részesül a 17 éves román úszózseni
Fotó: Isza Ferenc / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A legmagasabb rangú állami kitüntetést, a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát adományozza Klaus Iohannis államfő David Popovici úszónak – tájékoztatott pénteken az elnöki hivatal.

A fiatal sportoló a budapesti vizes világbajnokságon elért rendkívüli teljesítménye és egész eddigi munkája elismeréseként részesül a kitüntetésben.

A közleményben méltatják a fiatal sportoló tehetségét, elhivatottságát és professzionalizmusát, hangsúlyozva, David Popovici a fiatal generáció példaképe, igazi sportnagykövet, és az úszósport népszerűsítésébe fektetett energiája hatalmas nyereség Románia számára.

David Popovici edzőjét, Adrian Rădulescut a Nemzeti Érdemrend lovagi fokozatával tünteti ki az államfő. A kitüntetéseket a Cotroceni-palotában adják majd át, a ceremónia időpontját a későbbiekben közlik -írja az Agerpres.

A 17 éves David Popovici két aranyérmet nyert a Budapesten zajló vizes világbajnokságon, a férfi gyorsúszás 100 méteres és 200 méteres versenyszámában is diadalmaskodott, utóbbiban új junior világrekordot állítva fel. Popovici a második a világbajnokságok történetében, aki mindkét távon aranyérmet szerzett ugyanazon a versenyen, rajta kívül ez csak az amerikai Jim Montgomerynek sikerült 1973-ban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!