Már az IKEA is David Popovici-ot ünnepli

2022. június 23. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csak a kormány kedveskedik a történelmi győzelmeket szerző David Popovicinak, hanem a még az IKEA is beszállt az ünneplésébe.

„Nem tudjuk, melyik a kedvenc süteményed, de örülünk, hogy minket választottál, hogy a versenyek után kényeztessünk. Gratulálunk, David Popovici, mindig szívesen látunk az IKEA-ban!” – köszöntötték a Facebookon a román sport új kedvencét.

Popovici hétfői 200-as döntőjét még egyetlen tévéadó sem közvetítette, hogy aztán keddtől nagyjából csak róla szóljanak a hírek, a szerdai 100-as futamára már külön műsort szentelt a TVR, de más tévéadók is kitelepültek miatta Budapestre. A Decât o Revistă viszont részletes portréval készült a világbajnokság alkalmából, ebben említik, hogy a szülei minden verseny után jutalomként – akár nyert, akár vesztett – az IKEA-ba vitték sütizni, mert az volt a kedvence. Részben épp a DoR cikke alapján írt portrénkat itt olvashatjátok el Popovici-ról.

Popovici teljesítménye azért is hatalmas sportszenzáció, mert korábban egyetlen sportolónak sikerült egy úszó világbajnokságon a 100 méteres és a 200 méteres gyorsúszás döntőjét egyaránt megnyerni: 49 évvel ezelőtt Jim Montgomerynek Belgrádban. Ráadásul Popovici 17 éves és 280 naposan mindössze a második 18 év alatti világbajnoka a 100 méteres gyorsúszás mezőnyének. Utoljára 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!