Transtelex

RSS

Személyes okokból távozik a Transtelex főszerkesztője

A Transtelex indulásakor kitűzött céljaink változatlanok maradnak, egy független, kritikus és kíváncsi újság akarunk maradni.

Önálló politikai közösség-e az erdélyi magyarság? Borbély András, Tompa Andrea és Toró Tibor beszélget a Transtelex Dialógon

Offline közéleti sorozatunk második kiadásán arról is szó lesz, hogy van-e még önálló erdélyi magyar közbeszéd vagy teljesen alá vagyunk rendelve a magyarországi politikai mainstream által átszivárogtatott narratíváknak.

Féléves a Transtelex

Másfél hónapnyi izgalom, készülődés és várakozás után március végén megnyomtuk a képzeletbeli start gombot: elindult a Transtelex. Arra vállalkoztunk, hogy egy független, kritikus, korrekt lapot indítunk, ahol olyan témákat dolgozunk fel, amelyek az erdélyi magyarokat leginkább foglalkoztatják. Indulásunk óta eltelt fél év, ez pedig elegendő idő arra, hogy a magunk számára is levonjunk bizonyos konklúziókat.

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Olvasói kérdőívünket itt töltheted ki.

Tankolni már Romániából jönnek, bevásárolni még érdemes átmenni Nagyváradra

Legalábbis a határ közeléből: 21 termékből 12 olcsóbb volt a nagyváradi Auchanban, mint a debreceniben. A csipszadó sújtotta termékek mellett étolajat és zöldséget is jobban megéri odaát vásárolni. A benzinturizmus iránya viszont megfordult.

Felméri Péter a Transtelexről: Örvendek, hogy van másik

A kolozsvári születésű humorista szerint fontos, hogy tudják folytatni a transindexes újságírók: „támogatom őket továbbra is. Meg utalok újra a bálnáknak.”

A máramarossszigeti határátkelőre is megérkeztek az ukrán menekültek

Az ukrajnai oldalon nagy a sor, mert a határőrség mindenkit alaposan átvizsgál, és azért sem menekülnek egyelőre többen, mert nincs elég üzemanyag ahhoz, hogy tankoljanak és eljussanak a határig.