Erdélyi Médiatér Egyesület

RSS

Most, hogy állítólag „meghalt a sajtó”

„Isten halott. – Nietzsche.”/ „Nietzsche halott. – Isten.” A közismert graffiti passzol a mi esetünkre is, ugyanis Demeter Szilárd, aki végtelen cinizmussal közölte a sajtósokkal halálhírüket, valószínűleg maga is politikai „halott”, sőt, a sajtósokkal ellentétben, ő lehet, már tudja is, csak egyelőre titkolni próbálja.

Hivatalosan is jelezte az elbocsátásokat a Médiatér tröszt cége: Hargita megyében 251 ember érintett

A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség közlése szerint „egy lapterjesztő cég” válik meg nagyszámú alkalmazottól január elsejétől.

Összeroppant a Fidesz erdélyi sajtóbirodalma, 70 százalékos leépítések lesznek a Médiatér lapjainál

Az Erdélyi Médiatér Egyesület januártól megválik a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadától – értesült a Transtelex. A magyar adófizetők pénzéből finanszírozott sajtóholdingot a létrehozása óta kapott 20 millió euróból sem tudta életképessé tenni a menedzsmentje, így a jövő év folyamán akár újabb elbocsátásokra is számítani lehet.

Másodfokon is pert nyert a médiateres fejlesztési igazgató, Szőke László ellen Parászka Boróka újságíró

Szőke Lászlónak ezer eurós kártérítést kell kifizetnie az újságírónak, mert tavaly egy Facebook-bejegyzésben fenyegette meg.

„Már évek óta más feladatot kaptam” – Demeter Szilárdot kérdeztük az erdélyi Médiatér tröszt helyzetéről

A több mint harminc erdélyi sajtóorgánumot csoportosító médiatröszt a PIM jelenlegi vezetőjének közbenjárására jött létre, illetve kapott jelentős mértékű magyar kormányzati pénzeket. A Médiatérhez tartozó Prima Press kft. kiadó bejelentése kapcsán kerestük most meg, miszerint december 31-től megszűnnek a lapok nyomtatott verziói.

Bár az előfizetőire igényt tarthatnak, mégsem örülnek a Háromszék napilapnál, hogy eltűnik a konkurens lap nyomtatott verziója

Paradox módon hátrányosan érinti a Háromszék napilapot a Székely Hírmondó nyomtatott változatának megszűnése. Nemcsak a terjesztési, hanem a nyomdaköltségek emelkedésével is számolnak.

Kihasadt a kisgömböc? Nagy gondok vannak az Erdélyi Médiatérnél, miután elapadni látszanak a magyarországi támogatások

Titkolózás és bizonytalanság jellemzi a helyzetet azoknál a lapoknál, amelyeknek a nyomtatott verziója már csak év végéig jelenik meg. De a pénzügyi gondok miatt várhatóan ezt csak kezdet, és tovább fog zsugorodni a Médiatér alá csoportosított erdélyi sajtó.

Tovább hízik a kisgömböc: 31-re bővült a fideszes kötődésű Erdélyi Médiatér Egyesület termékeinek a száma a Székely Hírmondó bekebelezésével

Két héttel ezelőtt vált a Székelyhont, Krónikát és Főteret is magába foglaló Erdélyi Médiatér Egyesület által kiadott médiatermékek egyikévé Háromszék „legkedveltebb” lapja, a Székely Hírmondó. A nyomtatott lap a híreszteléssel ellentétben állítólag megmarad, személyi változások nem történtek.

Elítélte Szőke Lászlót, a Médiatér fejlesztési igazgatóját a bíróság, mert Facebookon fenyegette Parászka Borókát

A nem jogerős döntés szerint a Erdélyi Médiatér Egyesület által működtetett médiacsoport fejlesztési igazgatójának kártérítést kell fizetnie az újságíró számára.