Orbán Viktor: Az Európai Unió olyan, mint egy kiöregedett bokszbajnok

2023. július 22. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szorongás gyötri az Európai Uniót, és bekerítve érzi magát – folytatta Orbán Viktor. Erre jó oka van szerinte, hiszen az unió 400 millió lakosa körül 7 milliárd ember van.

„Az Európai Unió jól látja magát: egy gazdag és gyenge unió”

– mondta. Éhezőkről, migránsokról, mutánsokról beszélt a kormányfő.

A bekerítettség félelme az Európai Uniót az elzárkózottság felé tereli Orbán szerint, és az unió ma „olyan, mint egy kiöregedett bokszbajnok. Mutogatja az öveit, de többet már nem akar bemenni a szorítók közé”.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Az elzárkózást Orbán szerint kockázatcsökkentésnek és leválasztásnak hívják, ez mutatkozik meg az oroszokkal szemben folytatott szankciós politikában is. Az uniós döntéshozók azt gondolják a kormányfő szerint, hogy a szankciókkal leválasztották az orosz gazdaságot az unióról. Ez azonban illúzió szerinte, Oroszországot nem lehet leválasztani a világ többi részéről, az unió ugyanakkor elveszíti a versenyképességét, és szenved az inflációtól.

Azt kell eldönteni szerinte, hogy a jövőben milyen utat választunk: „leválni vagy részt venni a nemzetközi versenyben.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!