Újra élőben követhető mindkét sáromberki gólyafészek

2024. április 10. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeres volt a Milvus Csoport adománygyűjtése, így kedden kicserélték a korábban megrongálódott webkamerát a sáromberki gólyafészeknél, és újra elindult az élő közvetítés.

2023. június elején egy vihar jelentős károkat okozott a gólyafészekre szerelt webkamerán, pótlására ezért adománygyűjtést szerveztek. „E hónap elején sikerült kigyűjteni az új felszerelés megvásárlásához szükséges 5 000 lejt” – közölte az egyesület.

A fészek első lakója március 7-én érkezett meg, 11-én csatlakozott hozzá a párja, majd 24-én jelent meg a fészekben az első tojás. A webkamerán már négy tojás fejlődése követhető.

A Milvus weboldalán egy másik sáromberki fészek lakóinak életét is lehet követni, ezt a webkamerát már március elején beindították.

Erdélyben több gólyafészek is van, amit márciustól szeptemberig online lehet követni. A Milvus Csoport által működtetett két kamera mellett még az Apáthy István Egyesület által üzemeltetett magyarfenesi megfigyelés híresebb.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!