Gyűjtést indít a Milvus, hogy online tudjuk nézni a gólyákat

2024. március 18. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Gyűjtés indított a Milvus Csoport, hogy online tudjuk követni mindkét sáromberki gólyafészket - jelentette be az egyesület.

„Az egyik webkamerát már két hete újraindítottuk, a másik webkamera viszont működésképtelen. Sajnos, idén az anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé a kameracserét, ezért a ti segítségeteket kérjük. Reméljük újra együtt gyönyörködhetünk madarainkban” – írták, és egy tavaly májusi felvételt is megosztottak a gólyafészekből.

Erdélyben több gólyafészek is van, amit márciustól szeptemberig online lehet követni. A Milvus Csoport által működtetett két kamera mellett még az Apáthy István Egyesület által üzemeltetett magyarfenesi megfigyelés híresebb.

Ez egyik bekamerázott sáromberki fészekbe már visszatértek a gólyák, a magyarfenesi fészeknél még várják, hogy megérkezzen Leske és Miska, akiknek az erdélyi életét 2017 óta lehet online nyomon követni. Sáromberkén az első webkamerát másfél évtizede tették ki a falu központjában található fészekbe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!