Tűz Balánbánya határában: több mint húsz hektáron ég a száraz aljnövényzet

2024. március 10. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 20-25 hektáros területen ég a száraz aljnövényzet Balánbánya határában, és fennáll a veszély, hogy az erős szél miatt a lángok átterjednek a közeli erdőre. Az erdőtüzet Tánczos Barna szenátor jelezte, aki kirándulás közben vette észre a messzire ellátszó füstoszlopokat. A politikus videóban hívta fel a figyelmet az erdei tűzrakás veszélyére:

A balánbányai és csíkszeredai hivatásos tűzoltóságot, valamint a csíkszentdomokosi, csíkszenttamási, valamint csíkkarcfalvi önkéntes alakulatot is riasztották Tánczos bejelentése nyomán. A Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nagy erővel dolgoznak a lángok eloltásán.

Idén már többtucatnyi tarlótűzhöz riasztották a tűzoltókat Hargita megyében, bár a hatóságok több ízben is felhívták a figyelmet, hogy tilos a száraz aljnövényzet felgyújtása.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!