50 kutyát altattak el helyhiány miatt egy temesvári kutyamenhelyen

2024. február 2. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 50, a temesvári Danyflor menhelyen őrzött kutyát elaltattak az elmúlt napokban helyhiány miatt – jelenti a Rador hírügynökség a Temesvári Rádiót idézve.

Az elpusztított állatok a Danyflorral szerződésben álló településekről érkeztek, állítja Flavius Nicoară, a temesvári állategészségügyi hivatal igazgatója.

„Amikor újabb ellenőrzéseket végeztünk, akkor elrendeltük az állomány megritkítását, mert túl sok kutya volt a menhelyen, és nem volt ahova újonnan érkezetteket elszállásoljuk. A városházák, amelyekkel szerződésben áll a menhely, kiadták az eutanáziára vonatkozó határozatokat, és körülbelül 50 egyeddel csökkentették a létszámot. Összesen hatszáz állatot lehet ellátni a menhelyen, azonban nem kockáztathatjuk meg azt, hogy ezen a számon túllépjenek, mert az a teljes állomány egészségét és tartási körülményeit veszélyeztetné. A temesvári városháza nem ad ki eutanáziára vonatkozó határozatot, itt inkább az örökbefogadást szorgalmazzuk, azonban más önkormányzatok esetében ez nem igazán működik” – mondja Flavius Nicoară.

Az állategészségügyi felügyelők ellenőrzése az állatrendőrséggel közösen történt, és 10.000 lejes bírságot szabtak ki a menhelyre, ugyanakkor előírták, hogy további 100 kutyafuttatót építsenek.

A Danyflorban az állatok nem megfelelő körülmények között való tartására vonatkozó panaszok nyomán Dominic Fritz polgármester belső vizsgálatot kért.

Ne feledjék, egy kutya örökbefogadásával egyszerre két életet menthetnek meg: az örökbe fogadott állatét, és azét is, amelyik a plusz hely miatt eggyel távolabb kerül az elaltatástól.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!