50 kutyát altattak el helyhiány miatt egy temesvári kutyamenhelyen

2024. február 2. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 50, a temesvári Danyflor menhelyen őrzött kutyát elaltattak az elmúlt napokban helyhiány miatt – jelenti a Rador hírügynökség a Temesvári Rádiót idézve.

Az elpusztított állatok a Danyflorral szerződésben álló településekről érkeztek, állítja Flavius Nicoară, a temesvári állategészségügyi hivatal igazgatója.

„Amikor újabb ellenőrzéseket végeztünk, akkor elrendeltük az állomány megritkítását, mert túl sok kutya volt a menhelyen, és nem volt ahova újonnan érkezetteket elszállásoljuk. A városházák, amelyekkel szerződésben áll a menhely, kiadták az eutanáziára vonatkozó határozatokat, és körülbelül 50 egyeddel csökkentették a létszámot. Összesen hatszáz állatot lehet ellátni a menhelyen, azonban nem kockáztathatjuk meg azt, hogy ezen a számon túllépjenek, mert az a teljes állomány egészségét és tartási körülményeit veszélyeztetné. A temesvári városháza nem ad ki eutanáziára vonatkozó határozatot, itt inkább az örökbefogadást szorgalmazzuk, azonban más önkormányzatok esetében ez nem igazán működik” – mondja Flavius Nicoară.

Az állategészségügyi felügyelők ellenőrzése az állatrendőrséggel közösen történt, és 10.000 lejes bírságot szabtak ki a menhelyre, ugyanakkor előírták, hogy további 100 kutyafuttatót építsenek.

A Danyflorban az állatok nem megfelelő körülmények között való tartására vonatkozó panaszok nyomán Dominic Fritz polgármester belső vizsgálatot kért.

Ne feledjék, egy kutya örökbefogadásával egyszerre két életet menthetnek meg: az örökbe fogadott állatét, és azét is, amelyik a plusz hely miatt eggyel távolabb kerül az elaltatástól.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!