Klímaválságról szóló előadás-sorozatot szervez a kolozsvári Pulzus egyesület

2023. október 4. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Klímavál(t)ság címmel szervez előadás-sorozatot a kolozsvári Pulzus platform egyesület, jelentették be a szervezők közleményükben. A Pulzus.talks negyedik kiadását október 14-én tíz órakor a Planetárium caféban tartják.

A klímaválság tematikájú eseményen több szakma képviselője is részt vesz. Meghívott előadók lesznek: Nádori Gergely, biológus (Budapest); Dr. Dúll Andrea, környezetpszichológus (Budapest) és Kelemen Kinga, a Lanelka fenntartható vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője (Kolozsvár).

Mint közleményükben írták, lassan a csapból is a klímaválság, klímakatasztrófák és egy közelgő világvége híre folyik. A sok tudósítás, felhívás, reklám és rémhír között az ember teljesen elveszettnek és tehetetlennek érzi magát:

Mi a helyzetállás a klímaváltozás terén? Hogyan dönthetem el, mi megbízható és mi álhír? Mit kezdjek a szorongással, amit ez a töménytelen negatív információ vált ki belőlem? Van ebben a témában az egyháznak valamilyen szerepe? Mit tehet egy egyszerű állampolgár a hétköznapokban? Működik-e a fenntarthatóság, és ha igen, akkor hogyan? – ezekkel a kérdésekkel fog „szembenézni” a 4. Pulzus.talks. A rendezvényt állófogadás zárja a Chef's Home jóvoltából.

A Pulzus.talks egy multidiszciplináris előadás-sorozat, amelyen egy adott témát több szemszögből bontakoztatnak ki a meghívottak. Az esemény célja beszélgetéseket generálni transzcendentális kérdésekről.

A belépés regisztrációhoz kötött, a link itt érhető el. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatóak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!