Pöcegödörbe esett egy anyamedve, a feje búbján tartotta a bocsát, amíg kimentették

2023. július 22. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Egy vendéglő befedetlen pöcegödrébe esett egy anyamedve és a bocsa Sinaián, a csapdába került állatokhoz szombaton kora reggel riasztották a hatóságokat, írja a prahovaeconomica.eu. A katasztrófavédelmi felügyelőség szerint az anyamedve úgy próbálta megmenteni a bocsát attól, hogy az ürülékbe fulladjon, hogy a feje búbján tartotta.

A tűzoltók egy létrát eresztettek le a gödörbe, abban a reményben, hogy a medvék maguktól kimásznak. Éltek is a lehetőséggel, előbb az anyamedve, majd a bocs is kikapaszkodott a pöcegödörből. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség meg is örökítette a mentési akció néhány részletét.

A hatóság szerint a medvéket a közeli erdő felé terelték, hogy visszataláljanak a természetes élőhelyükre. Tetőtől talpig szarosan ugyan, de mindketten megmenekültek.

Az Agerpres a Sinaia-i városmenedzsert idézve arról ír, hogy a vendéglő tulajdonosát meg fogják büntetni, amiért nem tartotta be a biztonsági előírásokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!