Egy hét alatt 14 településen volt medveriasztás, Tusnádfürdőn kilőttek egy medvét

2023. július 10. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten összesen 25-ször kérték a csendőrség segítségét medvék eltávolításához Hargita megyei településekről – tájékoztat az Agerpres a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség sajtóirodája közleménye alapján.

A közlemény szerint július 3-9. között 14 településen – Sikaszómezeje, Gyilkostó, Csíkszentgyörgy, Zetelaka, Tusnádfürdő, Gyergyóújfalu, Csíkszépvíz, Székelykeresztúr, Kányád, Gyergyóholló, Székelyudvarhely, Parajd, Csíkszereda, Madéfalva – jelezte a lakosság a 112-es segélyhívó számon medvék jelenlétét.

A legtöbb hívás Csíkszeredából érkezett, ahová a csendőrséget négyszer riasztották. Az első esetben a csendőrség nem találta meg a medvét, de a további három esetben elkergették a különböző gazdaságok udvarán, illetve a városszéli strand mellett élelem után kutató nagyvadakat.

Gyergyóújfaluból három hívás érkezett, ahol az egyik gazdaság udvarán, egy mellékutcában, illetve a főúton is láttak a helyiek medvét. Egyik esetben a nagyvad már nem volt a helyszínen, amire a csendőrök kiérkeztek.

Hívás érkezett a Bükszádot a Szent Anna-tóval összekötő, 11C jelzésű országútról is, ahol az autósok az út szélén egy mozdulatlanul fekvő medvét láttak. A kiérkező csendőrök az alvó állatot felébresztették és visszakergették az erdőbe.

Tusnádfürdőn a múlt héten kétszer jelezte a lakosság medve jelenlétét, az egyik esetben ki kellett lőni a nagyvadat.

A csendőrség adatai szerint az év elejétől összesen 179 esetben jelezte a lakosság a 112-es segélyhívó számon medvék jelenlétét lakott területeken.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!