Alig két perc alatt kapkodták el Olténiában a 174 millió lejes Zöld ház keretet

2023. június 19. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Alig két perc alatt kimerült hétfőn a Zöld ház program keretében a délnyugati régió megyéinek elkülönített 174,3 millió lejes keret – közölte a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságára (AFM) hivatkozva az Agerpres.

Az áramfejlesztő napelemek felszerelésére állami támogatást nyújtó program keretében hétfőn 10 órától Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megyéből fogadták az igényléseket az erre a célra létrehozott platformon. A régió számára elkülönített 174.300.000 lej mindössze két perc alatt elfogyott, ez idő alatt 8715 kérelmet regisztráltak.

Korábban a Bukarest-Ilfov régió számára elkülönített pénzösszeg kilenc perc alatt, a központi régió támogatási kerete három perc alatt, az északkeleti régióé öt perc alatt, az északnyugati régióé három perc alatt, a délkeleti fejlesztési régióé hat perc alatt, a dél-munténiai régióé négy perc alatt fogyott el.

A nyugati fejlesztési régió (Arad, Krassó-Szörény, Hunyad és Temes megye) lakói június 22. és 26. között igényelhetik a támogatást, amelynek összértéke 200,48 millió lej.

Az egyházközségek június 27. és 29. között pályázhatnak valamennyi régióban, a számukra elkülönített keret 17,5 millió lej.

A kedvezményezettek 20 ezer lejes támogatásban részesülnek, amelyhez 2000 lejes önrészre van szükség.

A Zöld ház program költségvetése 1,75 milliárd lej, a pályázati keretből több mint 87 ezer házra kerülhet napelem.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!