Természetkárosítás miatt megbírságolták a SuperKarpata Trophy off-road verseny osztrák szervezőit

2023. május 25. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Terepjárók nyomaira bukkantak a Réz-hegység természetvédelmi területen, ezért 50 ezer lejre (kb. 10 ezer euró) büntette a SuperKarpata Trophy off-road verseny osztrák szervezőit a környezetvédelmi őrszolgálat, írja a hatóság a Facebook-oldalán. A beszámoló szerint a terepjárós verseny szervezői nem rendelkeztek engedéllyel a Bihar és Szilágy megye határán fekvő Natura 2000-es terület kezelői részéről. Emellett 5 és 10 ezer lej közötti összegű bírságot róttak ki öt versenyzőre.

A hatóság azt követően végzett ellenőrzést, hogy múlt héten bejelentést tett természetkárosítás miatt a Szabad Géta-Dákok Sportklub.


„Mindazoknak, akik megsértik a környezetvédelmi jogszabályokat ebben az országban, viselniük kell tetteik következményeit. Ezért figyelmeztetjük az off-road ”turistaexpedíciók„ szerelmeseit az országban és külföldön, hogy a természeti környezet pusztítását eredményező versenyekre szigorú szabályok vonatkoznak, és odafigyel rájuk az Országos Környezetvédelmi Őrség” – idézte a hatóság a posztjában Florin Bănicăt, az Országos Környezetvédelmi Őrség helyettes vezetőjét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!