Természetkárosítás miatt megbírságolták a SuperKarpata Trophy off-road verseny osztrák szervezőit

2023. május 25. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Terepjárók nyomaira bukkantak a Réz-hegység természetvédelmi területen, ezért 50 ezer lejre (kb. 10 ezer euró) büntette a SuperKarpata Trophy off-road verseny osztrák szervezőit a környezetvédelmi őrszolgálat, írja a hatóság a Facebook-oldalán. A beszámoló szerint a terepjárós verseny szervezői nem rendelkeztek engedéllyel a Bihar és Szilágy megye határán fekvő Natura 2000-es terület kezelői részéről. Emellett 5 és 10 ezer lej közötti összegű bírságot róttak ki öt versenyzőre.

A hatóság azt követően végzett ellenőrzést, hogy múlt héten bejelentést tett természetkárosítás miatt a Szabad Géta-Dákok Sportklub.


„Mindazoknak, akik megsértik a környezetvédelmi jogszabályokat ebben az országban, viselniük kell tetteik következményeit. Ezért figyelmeztetjük az off-road ”turistaexpedíciók„ szerelmeseit az országban és külföldön, hogy a természeti környezet pusztítását eredményező versenyekre szigorú szabályok vonatkoznak, és odafigyel rájuk az Országos Környezetvédelmi Őrség” – idézte a hatóság a posztjában Florin Bănicăt, az Országos Környezetvédelmi Őrség helyettes vezetőjét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!