Megjavították, de ismét elszakadt az úszó gát az Olton

2023. május 2. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a „Mai Mult Verde” Egyesület közel két évvel ezelőtt állított fel egy, a hulladék eltávolítására szolgáló úszó gátat az Olton. Tavaly május végén viszont kénytelenek voltak elbontani, mivel elszakadt.

A We Radio szerint több hónapon keresztül keresték a megoldást a javítására, és komoly logisztikai segítségre volt szükség a csomagoláshoz és a szállításhoz, de végül el tudták juttatni a javítást végző céghez.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány pénteken közölte a jó hírt, hogy a szemétsorompót helyreállították. Egy nappal később viszont arról számoltak be, hogy ismét elszakadt, így megint javításra szorul.

A 16 méter hosszú úszó gátat 2021 augusztusában állították fel az Olt folyó és a Debren patak összefolyásánál Sepsiszentgyörgy közelében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!