A mezőn hagyta volna szemetét, hogy olcsón megússza, 1000 lejes bírság lett a jussa

2023. április 23. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei Erdőfelek önkormányzata gyorsan cselekedett, miután a Știri de Cluj megírta, hogy négy „természetszerető” helyi lakos a mezőn szabadult meg az építési törmeléktől, pechükre viszont a helyi lap olvasói videóra rögzítették a kártékony cselekedetet.

A lap beszámolója szerint, Soós Sándor, Erdőfelek önkormányzatának közigazgatási tisztviselője elmondta, hogy a felvételen szereplő férfiakat azonosították, és 1000 lej bírságot szabtak ki rájuk. A helyszínen pedig régen valóban le lehetett adni az építkezési hulladékot, de ez most már nem megengedett, amiről az embereket is tájékoztatták, de ezt nem mindenki tartja tiszteletben.

Az egyik elkövető kapcsán megjegyezte, a piros furgon nem is az ő tulajdonát képezi, hanem a testvéréét. Most azonban kénytelen lesz újra elkérni, mert a területet ki kell takarítsa és el kell vigye a szemetét onnan.

Az önkormányzat a maximális büntetést szabta ki rá, de a későbbiekben szeretnék ezt az összeget drasztikusan növelni, hogy eltántorítsa a szemetelőket. A bírság egyébként magasabb lenne, ha a környezetvédelmi őrség szabná ki, és az autók elkobzása is szóba jöhetne, jegyezte meg Soós.

A Știri de Cluj azonban előző tapasztalataiból adódóan nem túl derülátó az országos szinten alig-alig működő környezetvédelmi őrség kapcsán. Mint megjegyezték, most is az önkormányzaton és nem a környezetvédelmi őrségen múlt a dolog, mert az önkormányzat a cikkük nyomán reagált, és megkereste őket, az őrség, akiknek ez lenne a dolga, nem.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!