Vadkamera rögzítette az erdei medencébe csobbanó medvéket, őzeket

2023. április 14. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az erdőben túrázva is csak ritkán lehet találkozni a különböző vadállatokkal, hiszen általában megijednek, és elbújnak, ha a legkisebb neszt is meghallják. Éppen ezért jönnek jól a vadkamerák, hiszen észre sem veszik őket, így olyan pillanatokban is megfigyelhetjük az erdőlakókat, amelyek egészen kivételes helyzetekben mutatják meg őket.

A Királykő Nemzeti Park Románia egyik legrégebbi és legszebb természeti kincseit őrző természetvédelmi területe, ahol hatalmas kiterjedésű erdők is találhatók. Ezekben nagyon változatos állatvilág él, azonban ritka, hogy ilyen sokan feltűnnek pont a vadkamera előtt. Ezúttal egy erdei „medence” volt az, amely a kamera elé vonzotta a rejtőzködő állatokat. Egy nagyobb mélyedésben összegyűlt ugyanis a csapadék, és kis tavacska keletkezett, ahova őzek, szarvasok, medvék járnak fürödni, egy adott ponton egész vaddisznókonda kerül a kamera elé. A felvételek követik az évszakok váltakozását, amikor a medence befagy, akkor sem marad érdeklődők nélkül, a baglyok is szívesen pihennek meg a befagyott víztükrön.

A Királykő Nemzeti Park igazgatósága Facebook-oldalán tette közzé az elbűvölő felvételeket az erdő lakóiról, amint éjjel-nappal megállnak egyet csobbanni a medencében:

A Királykő Nemzeti Park Erdély déli részén található, az egész Királykő területét magába foglalja. A hegység nagy részét már a huszadik század elejétől természetvédelmi területként tartották számon, a Királykő Nemzeti Parkot azonban csak 1990-ben hozták létre. Létrehozását a több mint 25 kilométer folytonos mészkőgerinc, a természeti táj eredetisége, szépsége, különlegessége és vadregényessége, valamint egy rendkívüli növény- és állatvilág jelenléte indokolta.

A 14 766 hektár nagyságú természetvédelmi terület Brassó és Argeș megyékben terül el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!