Városi kertekre és védett területek népszerűsítésére hirdet pályázatot a Polgár-Társ Alapítvány

2023. január 31. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

A csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány 17. alkalommal hirdeti meg a Zöldövezet programot a MOL Románia finanszírozásával, melynek célja a környezetvédelmi projektek támogatása és a fiatalok bevonása a természetvédelmi kezdeményezésekbe. Idén összesen 821.000 lejt lehet lehívni a program két komponensében: a Permakultúra a városi övezetekben és a Védett területek programrészekben. A civil szervezetek 2023. február 23-ig küldhetik el pályázataikat, írja közleményében az alapítvány.

Az idei kiírásban támogatott projektek között díjazni fogják a legjobb eredményeket, így 10.000 lejes jutalomban részesül egy-egy projekt a Permakultúra a városi övezetekben és a Védett területek programrészekben.

A Permakultúra a városi övezetekben programrészben olyan projekteket támogatnak, amelyek a helyi közösségek bevonásával jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható mezőgazdaság fejlesztéséhez a városokban és azok közvetlen környékén, összhangban azokkal az elvekkel, amelyeket a permakultúra népszerűsít.

A Védett területek programösszetevő esetében olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek hozzájárulnak a romániai védett területek népszerűsítéséhez, illetve amelyek a helyi közösségek, valamint civil szervezetek és iskolák aktív bevonásával segítik az embereket abban, hogy jobban megértsék a védett területek szerepét és fontosságát. Ezen programösszetevő esetében is pályázhatnak a civil szervezetek más szervezetekkel, közintézményekkel, vagy tanintézményekkel partnerségben.

Mind a védett területek népszerűsítését célzó pályázatok, mind a permakultúra elvein alapuló fenntartható mezőgazdaság fejlesztését célzó pályázatok legtöbb 40.000 lej támogatásban részesülhetnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!