Szülővárosa szobrot avatott Shakira tiszteletére, ami mintha csak Piqué bosszúja lenne

2023. december 27. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

A kolumbiai énekesnő szülővárosában, Barranquillában egy jókora, 6,5 méteres szobrot avattak fel kedden, amin Shakira jellegzetes mozdulata, vad csípőmozgása közben látható, miközben kezeit a feje fölött összekulcsolja. A bronzból és alumíniumból készült alkotáson az énekesnő bikinifelsőt és könnyű szoknyát visel.

„A csípő, amely nem hazudik, egy egyedülálló tehetség, és egy hang, amely tömegeket mozgat meg” – olvasható a felirat a szobor talapzatán, utalva az énekesnő Hips that do not lie dalának címére. A kolumbiai sztár az X-en mondott köszönetet Yino Marquez szobrászművésznek és munkatársainak, azaz

„országa hatalmas művészi tehetségének eme példájáért”.

Hogy a gigantikus bronz alkotást Shakira valóban esztétikusnak találta, vagy csak udvariasan hálálkodott, az valószínűleg sosem fog kiderülni, mindenesetre a szobor maximálisan beleillene abba a pranksorozatba, amit az énekesnő a volt férjével művelt, csak mintha most a katalán focista lőtt volna Shakirának vissza.

Shakira és Gerard Piqué tavaly júniusban jelentették be, hogy 11 együtt töltött év után különválnak, akkor még közös megegyezésről és a gyerekeik jólétéről beszéltek. De kiderült, a Barcelona egykori játékosa a nála 12 évvel fiatalabb, 23 éves Clara Chia Martiért hagyta el a feleségét. Shakira pedig hamarosan előjött BZRP Music Sessions #53 című számával és durván beszólt az exének: Ferrarit cseréltél egy Twingóra, énekelte többek között a focista új barátnőjére utalva. Majd amikor a dallal Grammyt nyert, az átadóra volt férje ősellensége, Sergio Ramos, a Real Madrid egykori futballistájának oldalán vette át a díjat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!