Feltörték az egyik legnagyobb amerikai nukleáris laboratórium rendszerét, az adatokért cserébe macskanők kifejlesztését követelték

2023. november 24. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Feltörték az Idahói Nemzeti Laboratórium (INL), az USA egyik legnagyobb nukleáris laboratóriumának rendszerét, írja a Mashable. Az adatszivárgás mögött álló csoport a magukat „meleg szőrös hekkereknek” nevező Sieged Security, azaz SiegedSec volt, akik igazán nem kértek sokat az INL-től: csak azt, hogy tegyen erőfeszítéseket valódi macskanők megalkotására.

A SiegedSec szerint a hacktivista csoport több ezer, az INL birtokában lévő felhasználói és alkalmazotti adatrekordhoz férhetett hozzá. Ez magában foglalja az emberek teljes nevét, születésnapját, e-mail- és otthoni címét, telefonszámát, társadalombiztosítási számát, foglalkoztatási adatait és még sok mást, jelezte a csoport.

Az ilyen hekkertámadásoknál a támadók általában váltságdíjat követelnek az adatokért cserébe, gyakran kriptovalutában, a SiegedSec azonban kicsit más követeléssel állt elő. „Készek vagyunk alkut kötni az INL-lel” – írták a jogsértésről szóló közleményükben. „Ha az irl catgirls létrehozásáról kutatnak, eltávolítjuk ezt a bejegyzést [a kiszivárogtatásra mutató linkkel].” Az „irl catgirls” itt valós macska-nő hibridekre vonatkozik.

Talán nem meglepő, hogy a SiegedSec máskor is inkább a saját szórakoztatására hackel, mint pénzszerzés céljából, és inkább azt szerette volna jelezni a macskanőkkel, hogy nem áll szándékában leszedni a most már nyilvánosan elérhető személyes adatokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!