Kíváncsi volt, hányan mennének el a temetésre, ezért megrendezte a saját halálát egy belga férfi

2023. június 14. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Nyugodj békében apa. Soha nem foglak elfelejteni” – írta ki a közösségi média oldalára David Baerten egyik gyermeke. A halálhír – mint utóbb kiderült – csak egy vicc része volt. Baerten ugyanis kíváncsi volt arra, hogy rokonai, barátai hogyan reagálnának arra, ha örökre elveszítenék őt, és kik mennének el a temetésére. Ezért a gyermeke közreműködésével elterjesztette a hírt, hogy meghalt, majd megszervezték a temetését is Liège városában a múlt hétvégén.

A gyászszertartásra feketében érkező megtört barátok és családtagok kissé meglepődhettek, amikor a ceremónia elején egy helikopter érkezett, amiből Baerten lépett ki. A meghökkentő jelenetekről persze videó is készült, amin az látszik, hogy míg néhányan a halottnak hitt férfi nyakába ugranak az örömtől, addig mások zavarodottan kémlelik az eseményeket a távolból.

Baerten azt nyilatkozta, hogy úgy érezte, eltávolodott a családjától, akik nem értékelik őt eléggé, ezért is akarta őket megleckéztetni és megértetni velük, hogy nem szabad örökké várni a találkozásra, hisz ki tudja, mennyi időnk van még. Szerinte a tréfa elérte a célját, hisz azóta a szerettei közül többen is felkeresték őt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!