Orosz propagandista: A koronavírus több embert ölt meg, mint amennyi katona eddig meghalt

2023. május 18. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan érvvel rukkolt elő a háborús veszteségekre az orosz állami propagandagépezet zászlóshajója, a Russia Today vezetője. Margarita Szimonjan feladata persze nem egyszerű, hiszen egyre többször kell megmagyarázni, miért is szenved hatalmas veszteséget az Ukrajnát tavaly február óta támadó orosz hadsereg. Az adatok ugyan nem nyilvánosak, de becslések szerint az orosz haderő halottjainak és súlyos sérültjeinek együttes száma meghaladja a 200 ezer főt.

És itt jön Szimonjan a stúdió melegéből, ahol, mint kiderült, szintén mindenki az életét kockáztatja.

A háború egyébként is nagy lehetőség, hogy az ember a gazdaságilag elmaradt részeken lakóknak, „ahol úgysincs munka”, és ahonnan a harcokba vonulva „hősként lehet visszatérni.”

„Természetes, hogy ez kockázatot jelent. De az élet maga is kockázat. Ha autóba ülünk, akkor is kockáztatjuk az életünket. Minden alkalommal, ha utcára lépünk, kockáztatjuk az életünket. Minden alkalommal, amikor itt a stúdióba jövünk, a felettünk függő hatalmas lámpák alá, kockáztatjuk az életünket. Kétségtelen, a háborúban a kockázat nagyobb” – mondta Szimonjan, itt egyébként az orosz törvények szerint tulajdonképpen bűncselekményt követve el, hiszen háborúnak nevezte azt, amit Oroszországban hivatalosan csak „rendkívüli katonai hadművelet” néven lehet emlegetni.

Nem is sok a halott

Az életveszély fogalmának relativizálása után a halottak számának bagatellizálására tért rá. „Ha a halottak számát nézzük, a tavalyi súlyos harcokban, az jóval alacsonyabb volt, mint a Covidban tavalyelőtt meghaltak száma. Nem igaz?”

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!