Elon Musk szerint Soros György olyan, mint Magneto, el akarja pusztítani a civilizációt, és gyűlöli az embereket

2023. május 16. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Önnek melyik ikonikus Sir Ian McKellen-szerep jut eszébe Soros Györgyről? A tragikus sorsú Lear király? A szálakat évszázadokon át mozgató, jó szándékú Gandalf? A megfáradt, visszavonult Sherlock Holmes? Macbeth? Hamlet? Esetleg Gus a Macskákból?

Elon Musknak Magneto ugrott be róla, az X-Men egyik, talán leghíresebb nagy ellenfele (és időnként, univerzumtól függően szövetségese). A párhuzam, ahogy Brian Krassenstein újságíró is rámutatott Musknak küldött válaszában, valóban működhet: Soros és Magneto életét, világnézetét és későbbi tevékenységét is nagyban befolyásolta a holokauszt, amit gyerekként éltek át.

Azonban a Twitter-, Tesla-, SpaceX-vezér más oldalról közelíti meg a kérdést. Ő inkább Magneto azon oldalára fókuszált, hogy mutáns-felsőbbrendűségi mozgalmat vezet, és el akarja pusztítani az emberiséget. Szerinte Sorosnak is hasonló céljai vannak:

„Le akarja rombolni a civilizáció szövetét. Soros gyűlöli az emberiséget”

– válaszolta Musk. Mikor Krassenstein rákérdezett, hogy ezt honnan veszi, már nem reagált.

Musk gyakran karolja fel hangos kisebbségek ügyeit, legyen szó a kriptósokról, összeesküvéselmélet-rajongókról, gyűlöletbeszédet terjesztő, rasszista megmondóemberekről vagy a török kormányról, aminek kérésére a magát szólásszabadság-abszolutistának tartó Musk egy csomó ellenzéki tartalmat letiltott az elnökválasztás előtti napokban. Mivel sok rajongója van a centrumtól már szinte kivehetetlen távolságban álló szélsőjobboldaliak között, talán nem meglepő, hogy egy ideje a csoport fő ellenfelébe, Soros Györgybe is rendre beleszáll.

Úgy tűnik, hogy a híresen érzékeny Musknak, aki nem bírta, hogy kifújolták, kioktatták vagy kiparodizálták, sokkal személyesebb oka is lehet arra, hogy utálja Sorost.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság pénteken kiadott egy dokumentumot, amiben a Soros Fund Management, azaz a Soros család részvényportfóliója látható. A dokumentumból hiányzik vagy 132 ezer Tesla-részvény, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az alapkezelő kihasználta, hogy a Tesla részvényeinek értéke 68 százalékot ugrott az első negyedévben, ezért eladta a csomagját. Ez nagyjából 25-30 millió dollárt érhetett, tehát nem óriási érvágás, de bizalmatlanságra utalhat. Nem is feltétlenül csak a Teslában, hanem az elektromos autós iparban úgy általában, mert Soros egy másik elektromosautó-gyártó cég, a Rivian 3,5 millió részvényét is eladta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!