Elon Musk szerint Soros György olyan, mint Magneto, el akarja pusztítani a civilizációt, és gyűlöli az embereket

2023. május 16. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Önnek melyik ikonikus Sir Ian McKellen-szerep jut eszébe Soros Györgyről? A tragikus sorsú Lear király? A szálakat évszázadokon át mozgató, jó szándékú Gandalf? A megfáradt, visszavonult Sherlock Holmes? Macbeth? Hamlet? Esetleg Gus a Macskákból?

Elon Musknak Magneto ugrott be róla, az X-Men egyik, talán leghíresebb nagy ellenfele (és időnként, univerzumtól függően szövetségese). A párhuzam, ahogy Brian Krassenstein újságíró is rámutatott Musknak küldött válaszában, valóban működhet: Soros és Magneto életét, világnézetét és későbbi tevékenységét is nagyban befolyásolta a holokauszt, amit gyerekként éltek át.

Azonban a Twitter-, Tesla-, SpaceX-vezér más oldalról közelíti meg a kérdést. Ő inkább Magneto azon oldalára fókuszált, hogy mutáns-felsőbbrendűségi mozgalmat vezet, és el akarja pusztítani az emberiséget. Szerinte Sorosnak is hasonló céljai vannak:

„Le akarja rombolni a civilizáció szövetét. Soros gyűlöli az emberiséget”

– válaszolta Musk. Mikor Krassenstein rákérdezett, hogy ezt honnan veszi, már nem reagált.

Musk gyakran karolja fel hangos kisebbségek ügyeit, legyen szó a kriptósokról, összeesküvéselmélet-rajongókról, gyűlöletbeszédet terjesztő, rasszista megmondóemberekről vagy a török kormányról, aminek kérésére a magát szólásszabadság-abszolutistának tartó Musk egy csomó ellenzéki tartalmat letiltott az elnökválasztás előtti napokban. Mivel sok rajongója van a centrumtól már szinte kivehetetlen távolságban álló szélsőjobboldaliak között, talán nem meglepő, hogy egy ideje a csoport fő ellenfelébe, Soros Györgybe is rendre beleszáll.

Úgy tűnik, hogy a híresen érzékeny Musknak, aki nem bírta, hogy kifújolták, kioktatták vagy kiparodizálták, sokkal személyesebb oka is lehet arra, hogy utálja Sorost.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság pénteken kiadott egy dokumentumot, amiben a Soros Fund Management, azaz a Soros család részvényportfóliója látható. A dokumentumból hiányzik vagy 132 ezer Tesla-részvény, ami valószínűleg annak tudható be, hogy az alapkezelő kihasználta, hogy a Tesla részvényeinek értéke 68 százalékot ugrott az első negyedévben, ezért eladta a csomagját. Ez nagyjából 25-30 millió dollárt érhetett, tehát nem óriási érvágás, de bizalmatlanságra utalhat. Nem is feltétlenül csak a Teslában, hanem az elektromos autós iparban úgy általában, mert Soros egy másik elektromosautó-gyártó cég, a Rivian 3,5 millió részvényét is eladta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!