Minden szaúdi válogatott focista kap a trónörököstől egy Rolls-Royce Phantomot

2022. november 26. – 10:15

Minden szaúdi válogatott focista kap a trónörököstől egy Rolls-Royce Phantomot
A szaúdi csapat, vagyis a zöld sólymok – nevükhöz illő mozgással – ünnepelnek. Fotó: Antonin Thuiller / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd, Szaúd-Arábia koronahercege, vagyis a trónörökös bejelentette, hogy a szaúdi válogatott minden játékosát egy Rolls-Royce Phantom gépkocsival jutalmazza, hogy ezzel is a tiszteletét fejezze ki a csapat a sikere előtt – írja a Hypebeast. Nem éppen kicsi ajándékról van szó, egy ilyen autó ára forintban százmilliótól indul.

Mint emlékezetes, november 22-én Szaúd-Arábia arab futballtörténelmet írt azzal, hogy 2-1-re győzött Argentína ellen a foci vébén. Az arab, de a globális sajtó is úgy értékelte az eseményt, mint amely egy polcra került Algéria legendás 1982-es győzelmével, amikor is az észak-afrikaiak szintén 2-1 arányú győzelmet arattak Németország (akkor még Nyugat-Németország) ellen.

A mostani szaúdi siker után a kormány másnap munkaszüneti napot hirdetett, a sportminiszter még napokkal a győzelem után is arról nyilatkozott, hogy valaki ébressze fel, mert szerinte még álmodik.

Ilyen anyagi körülmények között talán jobban megérthető, hogy bár aligha a szaúdi, vagy a katari a legerősebb nemzeti focibajnokság, de ezen két válogatott minden tagja otthon, a hazai bajnokságban futballozik.

A zöld sólymok most a C-csoport élén állnak, és a november 26-i második, Lengyelországgal vívott mérkőzésre készülnek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!