Borostásan, napszemüvegben fotózták le Orbán Viktort Horvátországban

2022. augusztus 26. – 10:54

frissítve

Borostásan, napszemüvegben fotózták le Orbán Viktort Horvátországban
Orbán Viktor és Németh Zsolt – Fotó: Németh Zsolt Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Horvátországban nyaral Orbán Viktor. Múlt pénteken Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott együtt, most régi ismerősével, Németh Zsolttal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével futott össze a miniszterelnök.

A találkozóról a parlament külügyi bizottságának elnöke osztott meg képet Facebook-oldalán. „Horvátország, nyár, feltöltődés” – írta a Fidesz-alapító Németh a kép mellé, Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő pedig tíz percen belül már jó pihenést is kívánt kommentben, és meg is osztotta a képet. A borosta mellett a miniszterelnök pólója is érdekes, már csak azért is, mert Orbán Viktort általában öltönyben lehet látni (bár nemrég meg egy színes, virágmintás ing volt rajta). A pólón látható paca egy kis horvát sziget, Lastovo, ami sokáig katonai bázis volt – és most is van ilyen része –, de mára nagyrészt természetvédelmi terület. A korábbi elzártsága miatt elég érintetlen szigetnek számít, tele van zöldfelülettel.

Orbán kihagyta a keddi kormányülést, így azt helyettese, Semjén Zsolt vezette. Gulyás Gergely a kormányinfón a Telex kérdésére elárulta, hogy a miniszterelnök a héten még szabadságon van, és csak jövő héten áll munkába.

A miniszterelnök három hete, amerikai útja után ment szabadságra, és a pihenést még a legnagyobb állami ünnep, augusztus 20. kedvéért sem szakította meg. Nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisére is egyedül ment el a felesége, Lévai Anikó. Mint korábbi cikkünkben összeszedtük, ez volt a negyedik alkalom 2010 óta, hogy Orbán egyetlen állami rendezvényre sem ment el augusztus 20-án.

Utoljára egy nappal az állami ünnep előtt, ugyancsak Horvátországban fotózták le a magyar kormányfőt. A horvát 24sata cikke szerint Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigetek egyikén, Hvar városától nem mesze. A Telex kérdésére Gulyás a keddi kormányinfón azt mondta: ez nem egy hivatalos találkozó volt, hanem egy vacsora, ahol megfogalmazása szerint Orbánék „aktuális politikai kérdésekről cseréltek eszmét”.

A miniszterelnök legutóbb augusztus 4-én jelent meg nyilvánosan. Az amerikai jobboldali Conservative Political Action Conference (CPAC) dallasi rendezvényén mondott beszédet.

A konferencia után szabadságra ment a kormányfő, és feleségével Horvátországba utazott. Ez úgy derült ki, hogy előbb Brač szigetén, a Gajeta tavernában fotózták le augusztus 5-én színes, páfrányleveles ingben, majd Boris Vrkić újságíró osztotta meg, hogy ő segítette ki Orbánékat a tengeren, mert elromlott alattuk a motorcsónak. A horvát újságíró beszámolója szerint ő vitte ki a miniszterelnököt, a feleségét és a testőrét a partra, és a csónakban egy közös fotót is készített Orbánnal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!