Annyira másképp nézünk a férfiakra és nőkre, hogy az mindenkinek árt

Legfontosabb

2023. március 19. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

A feminizmus sokak szerint már elérte a célját: a nők is szavazhatnak, létezik női boksz, sőt, a szexuális forradalom óta a női orgazmus sem tabu. De a férfiaknak is könnyebb: ha úgy tartja kedvük, viselhetnek rózsaszínt és aktívabbak lehetnek a gyereknevelésben. Akkor minden rendben van? A Telexikon friss részében egy fiktív ikerpár, Eszter és Tamás segítségével azt járjuk körül, miben térnek el nők és férfiak esélyei életük során, és ez hogyan okoz hátrányokat végül mindkét nemnek.

Rendezte: PIROS Animation, animáció/grafika: Erhardt Domonkos, Lazin Damján, Lizom Dávid, Jáger Máté, Holp Nándor, Halasi Bálint, Hlavay Bence, Hollós Kata, narráció: Halász Júlia, Lengyel-Szabó Péter, szöveg: Liptai Lívia, Patakfalvi Dóra, szerkesztő: Hanula Zsolt, producer: Tóth-Justh Barnabás, sound design: Nóvé Soma.

A Piros Animation állandó tagjai Erhardt Domonkos, Hlavay Bence, Lazin Damján és Tóth-Justh Barnabás. Szerzői alkalmazott animációs filmeket, videókat készítenek, legutóbb a Berlinálén Erhardt Domonkos által rendezett ‘Szemem Sarka’ című rövidfilmjük kapcsán lehetett hallani róluk, amely a zsűri különdíját nyerte el a Generations szekcióban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!