NVI-elnök: Megingathatja a választások tisztaságába vetett bizalmat a marosvásárhelyi levélszavazatok ügye

2022. április 3. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz perc múlva jöhetnek az első eredmények a Nemzeti Választási Bizottság elnöke szerint, aki egy kis türelmet kér a választóktól. Nagy Attila az ATV-nek adott interjút, amiben elmondta, bár a több szavazófülke és a több szavazólap miatt nagyobb sorok alakultak ki az előző választásokhoz képest, de kicsivel este 7 óra után minden szavazóhelyiség bezárt.

Nagy szerint „természetesen megingathatja a választások tisztaságába vetett bizalmat” a marosvásárhelyi levélszavazatok ügye, de szerinte elenyésző esetről lehet csak szó, és igyekeznek együttműködni a levélszavazati ügyek kivizsgálása során azon országok hatóságaival, ahonnan érkezhettek szavazatok. Az NVI-elnök szerint egyébként is csak azokat a levélszavazatokat fogják elfogadni, ahol megegyezik az azonosító szám az azonosító nyilatkozaton szereplő számmal.

Korábban a Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, nem vizsgálja ki az ügyet, mert csak Magyarország területén biztosíthatják a választás tisztaságát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!