A Hegyvidék hagyományosan nagyon aktív

2022. április 3. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes államtitkár Fürjes Balázs az ellenzék közös jelöltjével, a Momentum alelnökével, Hajnal Miklóssal csap össze Budapest 3-as választókerületében. Az aktivitás kiemelkedő: 17 óráig a részvétel 72,24 százalék. (Fun fact: az ellenzéki előválasztáson is itt voltak a legaktívabbak a választók.)

A magas részvétel hagyományos a Hegyvidéken: 2018-ban az urnazárásig a választásra jogosultak 81,6 százaléka ment el szavazni.

Egy nő átveszi a szavazólapokat a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson – Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Egy nő átveszi a szavazólapokat a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Akkor Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszteré lett az egyéni mandátum. A fideszes politikus azonban csak szűken nyert: a szavazatok 42,7 százalékát szerezte meg, a DK-s Bauer Tamás 39,03 százalékot kapott.

Akkor megosztott volt az ellenzék – az LMP-s jelölt 7, a jobbikos Gyöngyösi Márton 5,8 százalékot szerzett –, így Hajnalnak most, az ellenzék közös jelöltjeként nagyobb esélye van nyerni ebben a billegő körzetben, mint négy éve.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!