Új funkciók jönnek az Instagramra a fiatalok szexuális kizsákmányolása ellen

2024. október 18. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta új funkciók bevezetésével próbálja csökkenteni az Instagramon zajló szexuális kizsákmányolást. A cél az, hogy a platform megakadályozza, hogy a fiatal felhasználóktól meztelen képeket zsaroljanak ki, írja az NBC News.

Az Instagram ennek érdekében csütörtöktől automatikusan blokkolja azokat a követési kéréseket, amelyek olyan fiókoktól irányulnak tinédzser felhasználók felé, ahol korábban gyanús viselkedést jelentettek. A platform az ilyen fiókok elől elrejti a fiatalkorú felhasználók követőit és követéseit azért, hogy a rosszakarók ne tudják ezeket zsarolásra felhasználni.

Az Instagram ezenkívül a közvetlen üzenetekben elhomályosítja az olyan képeket, amiket az algoritmus meztelenséget tartalmazóként azonosít. Ez a funkció automatikusan bekapcsolódik a 18 év alatti felhasználók számára.

A cég azt is közölte, hogy megszünteti a képernyőképek vagy képernyőfelvételek készítésének lehetőségét az Instagram közvetlen üzeneteiben vagy a Facebook Messengeren keresztül elküldött, automatikusan eltűnő fényképekről és videókról.

Antigone Davis, a Meta globális biztonságért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy egyre gyakoribb a meztelen képek megosztása a közösségi platformokon. „Sokakat a pénz motivál a bűncselekmény elkövetésében, és azt látjuk, hogy az ilyen szabálysértések száma nőtt” – mondta.

A múlt hónapban a Meta azt is bejelentette, hogy minden 18 év alatti felhasználói fiókot automatikusan „tinifiókká” alakít át, szigorúbb adatvédelmi beállításokkal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!